Rabarberkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Lättgjord. Mjölkproteinfri.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3-4 rabarberstjälkar
  • 50 g hyvlat smör/margarin
  • ½-1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. ugn 175 grader
    2. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vetemjöl och rör om. Ställ åt sidan.
    3. Smörj en rund form m låg kant ej m lös botten smöret rinner igenom.
    4. Bröa formen/cocos
    5. Skär rabarbern i 2-3 cm skivor.
    6. Mät upp pärlsocker.
    7. Tag fram smöret. Ska vara kallt!
    8. Häll ner smeten i formen, lägg rabarber ovanpå. Hyvla smöret gärna m en osthyvel i plast. Strö över pärlsocker.
    9. In i ugnen känn efter när det är torr.
    10. Serveras som den är till en kopp kaffe. Vill man lyxa till det kan man ta vaniljsås, glass eller annt smask till

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben