Rabarberkaka
Serverar:
1 portioner
Tid:
45 minuter
Lättgjord. Mjölkproteinfri.
Ingredienser
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
3-4 rabarberstjälkar
50 g hyvlat smör/margarin
½-1 dl pärlsocker
Instruktioner
ugn 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vetemjöl och rör om. Ställ åt sidan.
Smörj en rund form m låg kant ej m lös botten smöret rinner igenom.
Bröa formen/cocos
Skär rabarbern i 2-3 cm skivor.
Mät upp pärlsocker.
Tag fram smöret. Ska vara kallt!
Häll ner smeten i formen, lägg rabarber ovanpå. Hyvla smöret gärna m en osthyvel i plast. Strö över pärlsocker.
In i ugnen känn efter när det är torr.
Serveras som den är till en kopp kaffe. Vill man lyxa till det kan man ta vaniljsås, glass eller annt smask till
Liknande recept
Sylvias rabarberkaka
4.6
1 h
12
16
Rabarberkaka med mandelglasyr
3.8
5
Enkel Rabarberkaka
5
1 h 35 min
12
2
Rabarberkaka
5
1
2
Rabarberkaka med vit choklad
4.7
1
2
Jättegod rabarberkaka med kolaglasyr
4.8
16
73
Maya´s smala rabarberkaka
4
8-10
4
Lenas goda rabarberkaka
4
3
Rabarberkaka med vaniljglasyr
5
20
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!