Rabarberkaka

Helt rätt i sommar. Servera gärna denna kakan till Sörgårdsiste ett recept som även det kommer från Kocklandslaget.

Ingredienser

  • Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3/4 dl socker
  • 50 g smör
  • ½ ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 15 g jäst
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 60 g mandelmassa
  • 6 msk vaniljkräm
  • 1 rabarberstjälk
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda samtliga ingredienser till degen i en bunke eller i en degblandare.
    2. Kör degen på låg hastighet i 12 minuter, eller knåda för hand ca 15 minuter. Låt degen jäsa i kylen i 1 timme.
    3. Fyllning: Kavla ut tunt och bred smör på degen. Rulla degen till en rulle och skär i 6 stubbar. Placera i en cirkel med en centimeters mellanrum. Låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme.
    4. Dela mandelmassan i 6 bitar. Tryck ner i mitten av varje stubbe. Toppa med vaniljkräm och tryck ner en bit rabarber i varje bulle.
    5. Baka i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
    6. Låt svalna och sikta över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben