Så länge jag kan minnas har vi ätit denna underbara rabarberkaka hela sommaren igenom. Den är lättgjord och underbart god. För mig är den smaken av sommar!
Skall avnjutas direkt - ingen höjdare att spara!
Ingredienser
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl mjölk
4 hg rabarber
Pärlsocker
Smör - hyvlat
Instruktioner
Ansa rabarbern och skär i jämnstora bitar.
Vispa ägg och socker. Vänd ned mjölet.
Häll i rund form med löstagbara kanter.
Tryck ned rabarbern i smeten.
Strö över pärlsocker och hyvla smör över.
Grädda i 225 C i 30-35 minuter eller tills kakan fått en - nästan bränd - knäckig yta.
Detta är världens godaste kaka! Jag har haft receptet i många år och har alltid gräddat den i mormors gamla gjutjärnsstekpanna. Vi kallar den för Ya´s rabarberkaka efter min syster Yvonne.
När min son bjuder på denna, tredubblar han receptet och gör i långpanna. Det blir inte en smula kvar.
lilltimbe20 maj 2012
Hej! Detta låter som en god kaka :) Men hur mycket mjöl ska de va? :)
Detta är världens godaste kaka! Jag har haft receptet i många år och har alltid gräddat den i mormors gamla gjutjärnsstekpanna. Vi kallar den för Ya´s rabarberkaka efter min syster Yvonne. När min son bjuder på denna, tredubblar han receptet och gör i långpanna. Det blir inte en smula kvar.
Hej! Detta låter som en god kaka :) Men hur mycket mjöl ska de va? :)