Rabarberkaka glutenfri

Här kan man med fördel byta ut till annan frukt. Själva bottnet är supergod!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 4 bittermandlar
  • 250 g Kesella gärna jordgubb/lime
  • 1 dl Ljust basmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Drygt 3 dl rabarber i skivor
  • Florsocker
  • Vaniljsås till serveringen
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ner kesellan. Blanda basmjöl, bakpulver, salt och bittermandel i en skål för sig och rör sedan ner det i smeten.
    2. Smörj och bröa en kakform, helst med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö sedan över rabarberna.
    3. Grädda i 200 grader ca 35-40 minuter. Pröva med en sticka. Låt kaka kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben