Rabarberkaka med apelsin

Serverar: 8 portioner

Apelsin och rabarber är en oväntad kombination - men otroligt god! Inled våren med denna ljuvliga kaka.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 2 msk + 2 dl socker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g mandelspån
  • Servering
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, ca 23 cm i diameter, och smörj formens kanter.
    3. Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Blanda dem med 2 msk socker och låt det stå i ca 20 minuter.
    4. Vispa 2 dl socker och smör krämigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner apelsinskal och saft i smeten. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Vänd ner den skurna rabarbern i smeten.
    5. Fördela smeten i springformen och toppa med mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna.
    6. Servera kakan ljummen eller avsvalnad med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben