Rabarberkaka med brödtärningar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

en eferrätt som man kan använda bröd som är en dag gamalt

Ingredienser

  • ca 750 gr rabarber
  • 1-1/2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • smör eller margarin till formen
  • 6-8 skivor vitt formbröd
  • 10 sötmandlar
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    skjölj och ansa rabarberna skala dem om den är grov skär den i bitar ca 2-3 cm långa lägg rabarberna i en gryta tillsätt socker och vatten låt sjuda tills rabarberna är knappt mjuk endast några minuter tag grytan från värmen rör ut potatismjöl i lite kallt vatten rör ner redningen i grytan låt blandningen tjockna den får inte koka smaksätt med vaniljsocker lägg rabatberkompotten i en eldfast form kantskär brödskivorna och skär dem i små tärningar skålla skala mandeln strö brödtärningar och mandel över rabarberna smält matfettet och häll det över brödtärningarna grädda rabarberkakan i ugn vid 175 grader i ca 25 min eller tills brödtärningarna är vackert bruna serveras med vispad grädde eller vaniljsås lycka till !

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben