Rabarberkaka med honungsnötter

Serverar: 12 portioner

Festfin kaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Arla smör- & rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl rostade salta cashewnötter
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rör ihop smör- & rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
    3. Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta över vaniljsocker vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    Oskars_mamma 20 juni 2008

    Undrar var honungen ska i? Eller smakar det honung ändå? Har sparat detta recept:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben