Rabarberkaka med maräng

Gammaldags kaka, den syrliga marängen balanseras fint av den söta marängen.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g smält margarin
  • 3/4 dl mjölk
  • Valfri mängd rabarber skurna i små bitar
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Blanda i mjölken i margarinet. Vispa äggulor och 1 dl socker. Blanda mjöl och bakpulver. Häll mjöl och bakpulver i äggblandningen. Rör i mjölk-margarin i smeten. Häll smeten i en sockerkaksform med löstagbar botten. Placera ut rabarberbitarna med jämnt mellanrum i kaksmeten.
    2. Grädda 30 minuter i 175 graders ugn.
    3. Bred på marängen och grädda ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben