Rabarberkaka med nötbotten

Tid: 1 timme

Smarrigt gott. Svår att motstå.

Ingredienser

  • 200 g malda nötter
  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rabarberfromage
  • 500 gr rabarber
  • 1 ½ dl socker
  • 1 bit Ingefära
  • Ev 2 tsk gelatinpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulvret vänd ner i äggsmeten. Ha upp smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper grädda i ca 15-20 min. Låt kallna.
    3. Skiva rabarbern i lagom stora bitar. Varva med sockret i en kastrull. Lägg i ingefärs biten. Låt koka sakta ca 15 min. Om den är lös blanda i gelatin pulvret. Låt kallna. Ta bort ingefärs biten. Vispa grädden, blanda med rabarbern. Lägg på fromagen på kakan skär i lagom bitar.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben