Rabarberkakor

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 45 minuter

Lättbakade småkakor med rabarbermarmelad. Det kan också bli en helt annan kaka om man vågar byta ut marmeladen...

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • 75 g råsocker
  • Hemmagjord rabarbermarmelad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och mjöl. Det går lättast om smöret är mjukt och man liksom pressar ihop degen med en gaffel. Blanda i råsockret och ställ degen i kylen.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Rulla ut degen till en ca 5-6 cm tjock "korv" och skär den i centimetertjocka skivor.
    4. Pressa fram en liten grop mitt i skivan och klutta dit marmelad.
    5. Baka i ugnen ca 8-10 min. De är klara precis innan de börjar få färg.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben