Rabarbermuffins med vit choklad

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Goda sommarmuffins

Ingredienser

  • 150 g rabarber
  • 2½ msk + 1 dl socker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med den mindre mängden socker. Rör smör, vaniljsocker och den större mängden socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget och rör. Tillsätt mjölken och rör. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. Tillsätt hälften av rabarbern. Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i ett muffinsbleck. Toppa med resterande rabarber. Grädda i ca 25 min. Kontrollera med en sticka att muffinsen är torra inuti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben