Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt grädden. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i kastrullen. Rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
Skala och skiva rabarbern fint (blanda ev med lite socker). Hacka chokladen grovt. Lägg några rabarberskivor och lite chokladhack i varje muffinsform. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 225°C.
Helt supergoda!!
Har även bakar dom med hallon i stället för rabarber, det blev inte sämre utan mycke godare!!
Lange7 juli 2008
Har blivit väldigt populära i Kaffestugan så nu ska vi prova att byta ut rabarbern mot annat syrligt.
carre00719 juni 2013
Jättegoda, har gjort dom flera gånger med olika bär. Tack för ett bra recept. 5+ av mig :-)
Miaria14 juni 2015
Jättegoda rabarbermuffins. Minskade på sockret till 1,75 dl ist. Tog lite på rabarberna ist, som jag hackade i småbitar, o så blandade jag med chokladen o rabarberna i smeten direkt.
Helt ok, men ingen wow-upplevelse!
Helt supergoda!! Har även bakar dom med hallon i stället för rabarber, det blev inte sämre utan mycke godare!!
Har blivit väldigt populära i Kaffestugan så nu ska vi prova att byta ut rabarbern mot annat syrligt.
Jättegoda, har gjort dom flera gånger med olika bär. Tack för ett bra recept. 5+ av mig :-)
Jättegoda rabarbermuffins. Minskade på sockret till 1,75 dl ist. Tog lite på rabarberna ist, som jag hackade i småbitar, o så blandade jag med chokladen o rabarberna i smeten direkt.