Rabarbermuffins med vit choklad

Serverar: 12 portioner

Både sött och syrligt. Mums!

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1/2 dl grädde
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • Ca 3 rabarberstjälkar
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt grädden. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i kastrullen. Rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
    2. Skala och skiva rabarbern fint (blanda ev med lite socker). Hacka chokladen grovt. Lägg några rabarberskivor och lite chokladhack i varje muffinsform. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 225°C.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    delikat 3 juni 2008

    Helt ok, men ingen wow-upplevelse!

    vickelind 12 juni 2008

    Helt supergoda!! Har även bakar dom med hallon i stället för rabarber, det blev inte sämre utan mycke godare!!

    Lange 7 juli 2008

    Har blivit väldigt populära i Kaffestugan så nu ska vi prova att byta ut rabarbern mot annat syrligt.

    carre007 19 juni 2013

    Jättegoda, har gjort dom flera gånger med olika bär. Tack för ett bra recept. 5+ av mig :-)

    Miaria 14 juni 2015

    Jättegoda rabarbermuffins. Minskade på sockret till 1,75 dl ist. Tog lite på rabarberna ist, som jag hackade i småbitar, o så blandade jag med chokladen o rabarberna i smeten direkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben