Rabarbermuffins med vit choklad och topping

Serverar: 10-12 portioner

Läckra muffins med rabarber och vit choklad som toppas med knaprig topping.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 3 msk socker
  • 50 g vit choklad
  • 3 stora ägg
  • 2 3/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3½-4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Garnering
  • Nötter eller frön, rostade och hackade
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en bunke med 3 msk socker. Låt det stå. Hacka chokladen i lagom små bitar.
    3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Häll ner mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda ner alla torra ingredienser i smeten. Tillsätt en hackade chokladen.
    4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll dem med 1/3 smet, klicka i 1 tsk rabarber och fyll dem med ytterligare smet tills 2/3 av muffinsformen är fylld.
    5. Rosta och hacka nötter eller frön och strö ovanpå muffinsen. Strö eventuellt på några rabarberbitar också.
    6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
    7. Vispa grädden och färgsätt den med några droppar röd hushållsfärg. Servera en klick grädde till varje muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben