Rabarberpaj med blåbär

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En paj som de flesta gillar.

Ingredienser

  • 2 dl blåbär
  • 6 rabarber
  • 200 g smör
  • 2.5dl socker
  • 2dl mjöl
  • 3dl havregryn
  • 2msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och hacka rabarber i bitar. Lägg i en ugnsfast form. Strö över blåbär. Blanda ihop smör, 2 dl socker, mjöl och havregryn. Strö potatismjöl och resten av sockret över rabarberna. Strö sedan över havregrynsblandningen. Ställ formen längst ner i ugnen i 30 minuter. När havregrynsblandningen är gyllenbrun stäng då av ugnen och låt pajen stå kvar. Den blir då knäckig och god. Servera med hemma gjord vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben