Festliga smördegsskålar med varm räkstuvning. Har precis smakat min test av rätten, mycket gott.
Ingredienser
4 smördegsplattor
1 ägg till pensling
Fyllning
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
1 msk citronsaft
250 g skalade räkor
Dill
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på 4 av rundlarna. Lägg de 4 ringarna på de 4 hela plattorna. Lägg de små rundlarna bredvid.
- Pensla med uppvispat ägg och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter.
- Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull, pudra över mjölet och späd med matlagningsgrädden. Låt koka 3-5 minuter. Krydda med salt och peppar och smaka av med citronsaft. Rör i räkorna och dillen.
- Lägg räkfyllningen i "smördegsskålarna", stick ner locket och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)