Räkbullar

Serverar: 4 portioner

Festliga smördegsskålar med varm räkstuvning. Har precis smakat min test av rätten, mycket gott.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk citronsaft
  • 250 g skalade räkor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på 4 av rundlarna. Lägg de 4 ringarna på de 4 hela plattorna. Lägg de små rundlarna bredvid.
    3. Pensla med uppvispat ägg och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter.
    4. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull, pudra över mjölet och späd med matlagningsgrädden. Låt koka 3-5 minuter. Krydda med salt och peppar och smaka av med citronsaft. Rör i räkorna och dillen.
    5. Lägg räkfyllningen i "smördegsskålarna", stick ner locket och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben