Räkcrêpes

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mums vad gott!

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Smör eller margarin till stekning
  • Stuvning
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl hackad dill
  • 150 g skalade räkor
  • Gratinering
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ut mjölet i 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet. Grädda pannkakorna och lägg i en hög med bakpapper mellan.
    2. Smält smöret i en kastrull, rör i mjöl och späd med grädde och mjölk. Koka upp under omrörning och koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citron. Rör i dill och räkor.
    3. Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg i en smord form med skarven ned och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter och servera med sallad.
    4. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben