Ostgratinerade räkcrêpes

Serverar: 4 portioner

Ostgatinerade räkcrêpes är jättegott och praktiskt att bjuda på.

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 + 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 dl smör & rapsolja
  • Fyllning
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl fiskbuljong eller räkskalsavkok
  • 1 1/2 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk dill, hackad
  • 250 g räkor, skalad vikt
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sät ugnen på 225°
    2. Vispa ihop vetemjöl, salt och 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och tillsätt äggen och smör och rapsolja. Låt smeten stå 10 minuter, för att svälla.
    3. Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna, ca 23 cm i diameter. Häll i 3/4 dl smet och vicka pannan så att smeten fyller pannan. Reglera värmen på plattan. När smeten har stelnat, vänd pannkakan med en pannkaksspade eller stekspade och grädda den på andra sidan. Rör om i smeten och grädda resten av pannkakorna efterhand.
    4. Lägg upp de gräddade pannkakorna på en tallrik med en bit smörpapper emellan.
    5. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dill och räkor.
    6. Lägg en sked av stuvningen på varje pannkaka och vik ihop till paket.
    7. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat, strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen tills osten har smält.
    8. Servera med sallad.
    9. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben