Gratinerade räkcrepes

Tid: 40 minuter

Frasiga crepes

Ingredienser

  • Smet
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 msk smör
  • Fyllning
  • 3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 msk hackad dill
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Häll upp vetemjöl och salt i en bunke tillsätt ca hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt lätt uppvispade ägg och resten av mjölken. Smält smöret och blanda ner.
    2. Stek pannkakorna i en mindre stekpanna och stapla dem ovanpå varandra. Smält smöret till fyllningen och tillsätt mjölet. Späd med gräddmjölk under omrörning och låt det koka ihop till en sås. Smaka av med salt, peppar och dill.
    3. Låt svalna något rör ner ca 2 dl hackade räkor spara resten till garnering. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över riven ost.
    4. Gratinera högt upp i ugnen i 225 grader 5-8 min. Garnera med räkor och servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben