Räksalsa

Serverar: 2 portioner

Perfekt som förrätt eller litet tilltugg.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 tomater
  • 1 msk riven pepparrot
  • Skal och saft från 1/2 lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk Dansukker Sweet & Less
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 1/4 dl hackad dill
  • Tillbehör
  • Fullkornsbröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Skålla, skala och passera den ena tomaten, den andra kärnas ur och tärnas. Blanda den passerade tomaten med Sweet & Less, salt, peppar, limesaft och -skal samt pepparroten. Tillsätt därefter räkorna, tomattärningarna, chilin, purjolöken och dillen. Fördela salsan på två skivor fullkornsbröd som är täckta med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben