Cajunlax på spett med sötpotatis och ananas- och räksalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lax istället för kött på grillen med cajunsmak

Ingredienser

  • 600 g laxfilé i tjocka skivor
  • 1 tsk liquid smoke
  • 3 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk tigersås
  • Grillspett, blötlagda
  • Grillad sötpotatis
  • 500 g sötpotatis, skalad, skivad i tjocka skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ananas- och räksalsa
  • 1 färsk ananas, ansad, finhackad
  • 400 g stora räkor, skalade, hela
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • 1 chili, urkärnad, finhackad
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk mango chutney
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda liquid smoke med vatten, salt och peppar, doppa laxskivorna i vätskan. Trä upp varje skiva på ett grillspett och grilla ca 2 minuter på varje sida.
    2. Lägg upp laxen och ringla över tigersåsen. Servera tillsammans med grillad sötpotatis, ananas- och räksalsa.
    3. Grillad sötpotatis Pensla sötpotatisskivorna med olivolja, salta och peppra. Grilla skivorna ca 7-10 minuter på varje sida, tills de känns mjuka.
    4. Ananas- och räksalsa Blanda alla ingredienser. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben