Mustig lins- och kokossoppa med räksalsa

Serverar: 4-6 portioner

En värmande soppa som passar för höstiga dagar.

Ingredienser

  • 2½ dl torkade röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 1,2 liter vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 3-4 msk färskpressad limejuice
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Räksalsa
  • 200-300 g skalade räkor
  • 1 tomat
  • 1 kruka koriander
  • Servering
  • Rostat surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Fräs lök, vitlök, morot och chili i 2 msk olja i en stor kastrull ca 4 minuter. Tillsätt spiskummin och ingefära, låt fräsa med någon minut.
    2. Skölj linserna i en sil. Tillsätt linserna i kastrullen och häll på vatten och fond. Låt koka ca 25 minuter med lock. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med matberedare eller med en stavmixer.
    3. Häll tillbaka soppan i kastrullen om du använt matberedare. Rör ner kokosmjölk och limejuice. Krydda med 1½ tsk salt och 2 krm peppar.
    4. Skär tomaterna i cm stora bitar, hacka koriandern. Blanda räkorna med tomat och koriander.
    5. Häll soppan i skålar och toppa med räksalsan. Servera med rostat surdegsbröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben