Rättikagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Har inte hunnit prova detta än

Ingredienser

  • 500 g rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
  • Salt
  • 2 l vatten
  • 2 lökar(gula eller röda, spelar ingen roll)
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 200 g philadelphiaost
  • Svartpeppar
  • Ca 3 dl riven smakrik hårdost (vi tog parmesan)
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Vispa ihop crème fraiche, grädde, philadelphiaost och svartpeppar och ev lite salt i en bunke. Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 5 minuter. Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform. Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.
    2. Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter. När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv. Ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den. Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben