Rättikagratäng LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har faktiskt aldrig testat rättika förut och märker att jag har missat något gott.

Ingredienser

  • 1 rättika
  • ½ purjolök
  • ½ sellerisjälk
  • 2 gula lökar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 100 g bluecheese
  • 100 g gratäng ost
  • 1 dl riven parmesan
  • 100 g Smör/50 g kokosfett
  • Instruktioner

    1. Skala rättikan och skär i 1/2cm tjocka skivor. Skölj och ta bort trådarna på sellerin. Dela sellerisjälkarna i 2 cm långa stavar.
    2. Koka rättikan och sellerin i saltvatten ca 10 minuter.
    3. Hacka löken purjolöken grovt. Lägg i stekpannan med 50g smör och lite kokosfett. Stek några minuter tills den är mjuk.
    4. Lägg resten av kokosfett och smör i botten på en ugnsform. Lägg i rättikan och selleribitarna i formen. Blanda i löken.
    5. Blanda i bitar av bluecheese så att det blandas med grönsakerna.
    6. Täck med gratängosten och sedan med riven parmesan.
    7. Lägg i ugnen 200grader ca 15 minuter eller tills den har fått färg.
    8. Jag serverade till stekta biffar.
    9. UNDERBAR GOTT!!!

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 16 maj 2014

    Mycket bra recept. Jag trodde att rättikan skulle bli överkokt men 10 minuters kokning, men det blev perfekt. Gillades av alla i familjen. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben