Rågröt med kvarg, nötter och blåbär

Serverar: 4 portioner

Det här är en snabb variant av populära "bircher musli" eller över-natten-gröt.

Ingredienser

  • 2 dl mild kvarg naturell
  • 4 dl filmjölk
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tärnade äpplen
  • 5 dl rågflingor eller havregryn
  • 3 dl blåbär
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 bananer
  • Servering
  • 1 dl mild kvarg naturell
  • ½ dl sylt
  • Instruktioner

    1. Blanda kvarg, filmjölk, honung, vaniljpulver, äpple och hälften av flingorna i en bunke. Mixa blandningen slät. Tillsätt resten av flingorna, blåbär, hasselnötter och banan.
    2. Lägg upp i skålar och servera med kvarg och sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben