Yoghurtfromage med blåbär och nötter

Serverar: 4 portioner

Lätt och läckert med yoghurt!

Ingredienser

  • 3 dl Cultura dofilus blåbär, eller vanlig blåbärsyoghurt
  • 4 st gelatinblad
  • 250 g Kesella kvarg
  • 2 msk lönnsirap, eller flytande honung
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk lönnsirap till portionsformarna, eller flytande honung
  • 1 dl valnötter
  • 3 msk muscovadosocker, mörkt
  • 250 g frysta eller färska bär
  • 2 krm kanel
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Lyft upp dem och låt dem smälta med lite vatten på svag värme i en kastrull.
    2. Blanda yoghurt, kvarg, lönnsirap, vaniljsocker och salt. Rör ned det varma gelatinet i blandningen.
    3. Häll lite sirap i botten på fyra portionsformar eller glas och fyll på med fromagesmet. Låt stelna i kyl minst 3 timmar.
    4. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
    5. Rör ned muscovadosocker i bären och smaka av med kanel.
    6. Lägg bären på fromagen och toppa med nötter. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben