Rågsiktsbullar med blåbär och choklad

Serverar: 9 portioner

Lite nyttigare bullar att servera som mellanmål eller till kaffet. Gör i ordning degen på kvällen och på morgonen har du nygräddade bullar snabbt!

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 4 dl kall mjölk
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 9 dl rågsikt
  • ½ dl vetekli
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl blåbär
  • Pensling och garnering
  • Vatten, mjölk, filmjölk eller yoghurt
  • Vetekli, hackad choklad eller fiberhavregryn
  • Instruktioner

    1. På kvällen:
    2. Lös upp jästen i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken. Klicka i honung och salt. Tillsätt rågsikt samt vetekli och arbeta degen en kort stund. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med blåbären.
    3. Klicka upp 9 bullar i pappersformar eller direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Täck sedan med plastfolie och låt dem jäsa klart i kylskåpet över natten.
    4. På morgonen, dagen efter:
    5. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Pensla bullarna med vatten, mjölk, fil eller yoghurt. Toppa med vetekli, choklad eller fiberhavregryn.
    7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de har fått en härlig färg. Låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben