Ransäter kaka

Serverar: 20 portioner

Kommer från Erlandergården i Ransäter. Bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 4 hela ägg
  • 2 äggvitor
  • 5 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 2 dl kokt vatten
  • Glasyr
  • 2 äggulor
  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa hela ägg+ äggvitor och socker i 5 minuter.
    2. Rör i övriga ingredienser, häll smeten på smord långpanna med hög kant, grädda 175g i ca 25 minuter.
    3. Smölt smöret i med äggulor koka en stund sen i med florsocker och vaniljsocker o bred på kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben