Rapsgriskarré med sötpotatischips

Serverar: 2 portioner

Egna rotsakschips är betydligt nyttigare- och billigare! - än köpta. Här med sötpotatis som serveras med en saftig karré. 435 kcal/portion

Ingredienser

  • 300 g sötpotatis
  • 2 tsk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipeppar
  • ½ tsk torkad mynta
  • Färska mynta- eller salviablad
  • 2 skivor mager karré, helst av rapsgris, á 125 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 tsk smör eller olja till stekning
  • Garnering och tillbehör
  • Färska myntablad
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tvätta sötpotatisen väl och skala den. Skär tunna skivor, gärna på mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i en skål och vänd runt dem med olja och kryddor och torkad mynta.
    3. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Passa så att de inte bränns vid. Vänd skivorna och stek andra sidan tills chipsen är knapriga, ca 10 minuter.
    4. Lägg mynta- eller salviablad på köttskivorna, salta och peppra och stek i smör eller olja ca 3 minuter på varje sida.
    5. Garnera med myntablad och servera med sötpotatischipsen och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben