Grillad Scan Rapsgriskarré med chipotlesmör och belugalinser
Belugalinser är linsernas Rolls Roys och har fått sitt namn från sina utseendemässiga likheter med rysk belugakaviar. Tillsammans med grillade rapsgriskarré toppad med ett smältande chipotlesmör kommer Belugalinserna verkligen till sin rätt.
Ingredienser
Chipotle-smör
1 torkad chipotle
1 msk tomatpuré
200 g rumstempererat smör
Rapsgriskarré
4 Scan rapsgriskarré
1 msk rapsolja
1 msk färsk timjan
salt och svartpeppar
Dressade belugalinser
1 dl belugalinser
2 schalottenlökar
1 msk fransksenap
50 g rucola
1 msk kallpressad rapsolja
4 portabellosvampar
2 msk rapsolja
Instruktioner
- 1. Tänd grillen. Mortla chipotlen fint. Bryn chipotlen tillsammans med tomatpurén i 50 g smör ordentligt.
- 2. Blanda med resten av smöret och vispa fluffigt med elvisp. Önskas starkare smak, tillsätt lite av chilikärnorna.
- 3. Koka belugalinserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skiva schalottenlökarna tunt.
- 4. Ta bort foten och dra av det yttre skinnet på portabello. Pensla med rapsolja. Salta och peppra.
- 5. Blanda belugalinserna med schalottenlök, senap, rucola och kallpressad rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
- 6. Pensla karrén med rapsolja. Krydda med timjan, salt och peppar och grilla i ca 5 min på varje sida.
- 7. Grilla svampen i ca 3 till 4 min per sida så att de blir mjuka.
- 8. Servera den nygrillade karrén men portabello, belugalinserna och toppa köttet med chipotlesmöret.
Liknande recept
Kommentarer (0)