Grillad Scan Rapsgriskarré med chipotlesmör och belugalinser

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Belugalinser är linsernas Rolls Roys och har fått sitt namn från sina utseendemässiga likheter med rysk belugakaviar. Tillsammans med grillade rapsgriskarré toppad med ett smältande chipotlesmör kommer Belugalinserna verkligen till sin rätt.

Ingredienser

  • Chipotle-smör
  • 1 torkad chipotle
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g rumstempererat smör
  • Rapsgriskarré
  • 4 Scan rapsgriskarré
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk färsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • Dressade belugalinser
  • 1 dl belugalinser
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk fransksenap
  • 50 g rucola
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 4 portabellosvampar
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. 1. Tänd grillen. Mortla chipotlen fint. Bryn chipotlen tillsammans med tomatpurén i 50 g smör ordentligt.
    2. 2. Blanda med resten av smöret och vispa fluffigt med elvisp. Önskas starkare smak, tillsätt lite av chilikärnorna.
    3. 3. Koka belugalinserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skiva schalottenlökarna tunt.
    4. 4. Ta bort foten och dra av det yttre skinnet på portabello. Pensla med rapsolja. Salta och peppra.
    5. 5. Blanda belugalinserna med schalottenlök, senap, rucola och kallpressad rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
    6. 6. Pensla karrén med rapsolja. Krydda med timjan, salt och peppar och grilla i ca 5 min på varje sida.
    7. 7. Grilla svampen i ca 3 till 4 min per sida så att de blir mjuka.
    8. 8. Servera den nygrillade karrén men portabello, belugalinserna och toppa köttet med chipotlesmöret.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben