Raspberry chocolate muffins

Muffins med choklad och hallon.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl kakao
  • 25 g smält margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 200 g frysta, otinade hallon (ca 3 dl)
  • Socker
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål eller matberedare. Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i hallonen (spar några till garnering).
    3. Fördela smeten i 18 muffinsformar eller muffinsplåt med 12 hål. Strö några lättsockrade hallon på toppen. Grädda i 18–20 minuter. Ta ut och låt svalna.
    4. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben