Chocolate Chunk muffins

Serverar: 12 portioner

Dessa muffins blir jättegoda med Mariannekross!

Ingredienser

  • 3,2 dl mjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 225 g rumstempererat smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Ca 1,1 dl mjölk
  • Ca 200 g hackad valfri choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en egen skål.
    2. Mixa smör och socker tills det blir en blek och fluffig smet. Tillsätt ägg, ett i taget och vaniljextrakt. Vispa i de torra ingredienserna och varva med mjölken. Rör sedan i chokladbitarna.
    3. Häll smeten upp till ungefär hälften i formarna och låt stå i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vernis 16 december 2008

    hur här du fått den så fin på toppen?

    sadiashah 1 maj 2010

    Vad använde du för att dekorera? Super! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben