Crispy Chocolate Chunk Cookies

Serverar: 45 portioner

Tid: 50 minuter

Knapersega, goda, ...........

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl grovkrossad cornflakes
  • 2,5 dl havregryn
  • 300 g mörk hackad choklad
  • 1,5 dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, ägg och allt socker poröst i stor bunke. 2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i annan skål. 3. Rör ned mjölblandningen och alla övriga ingredienser. Blanda väl. 4. Skeda ut runda bollar på en ej smord plåt, ca 45 styck. 5. Grädda i 190 * 8-10 min tills kakorna är lätt gyllenbruna. Låt svalna någon min. på plåten innan du lägger dem på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    MatChalle 16 februari 2008

    Rena rama godiset... Barnen älskade dem.

    willbird 20 februari 2008

    Underbara!

    guardianlinda 3 mars 2008

    Hej! Igår mumsade jag och min sambo på dina underbara cookies! Jag fick ut 49 st, hade blivit 50 om inte jag räknat så fel..... Har gjort cookies innan, som blivit sega och lite fuktiga, men dessa var UNDERBARA! Ett stort tack/Kram Linda

    nanita 15 oktober 2008

    Ska man smälta smöret först?

    Eery 31 mars 2009

    farligt goda

    fen0mena 15 april 2009

    Jag som annars BARA gillar mjuka kakor ÄLSKAR dom här! Supergoda, krispiga o lite sega. Jag plattade till mina mer än på bilden, så de blev som stora cookies. Gjorde även utan nötter eftersom det inte fanns hemma.

    cecilialundmark 25 maj 2009

    Jag hade inte i så mycket choklad och hackade istället för nötter i torkade aprikoser. Har man i lite mindre socker, och lite grovt mjöl (t.ex. rågmjöl) är det nästan nyttiga kakor :)

    MalinF 29 juni 2009

    Mycket knapriga och goda kakor(:

    Jessie369 26 januari 2012

    Supergoda kakor!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben