Ratatouillesoppa

Serverar: 8-10 portioner

Bitar av saftiga grönsaker ger denna soppa en fyllig och mustig smak och konsistens. Smaken är klart medelhavsinspirerad!

Ingredienser

  • 500 g aubergine
  • 500 g zucchini
  • 2 gula lökar
  • 500 g potatis
  • 3 gröna paprikor
  • 3 röda paprikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar hela, konserverade tomater
  • 1 dl färsk, strimlad basilika eller 1 msk torkad
  • 2 l hönsbuljong eller utspädd fond
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och grovhacka aubergine- och zucchinifrukterna. Skala, skölj och grovhacka lök och potatis. Skölj paprikorna noga, kärna ur och ta bort sidoväggarna, skär dem i munsstora bitar. Skala och grovhacka även vitlöken.
    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta på hög värme. Lägg ner hacket av aubergine, lök och vitlök och bryn tills allt börjar få en gyllenbrun färg.
    3. Lägg ner zucchini, paprika, potatis och basilika i grytan. Häll över buljongen och krydda med svartpeppar. Täck med lock och koka upp.
    4. Sänk värmen och låt sjuda ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Kör grönsakerna till en grov puré i mixer och servera i varma sopptallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bocuracao 8 oktober 2008

    Mycket gott! Jag har bara smakat av den, och sen ställde jag den i kylskåpet. Jag var tvungen att ta hand om mina auberginer och paprikor innan de blev dåliga! Men den smakar säkert lika bra imorgon!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben