Ratatouillesoppa med rostad baguette

Serverar: 6 portioner

Jag är väldigt förtjust i ratatouille, kokat en just ikväll...Ratatouillesoppan här är väldigt god...prova gärna på...

Ingredienser

  • ½ aubergine, tärnad
  • 4 schalottenlökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • ½ baguette
  • Instruktioner

    1. Fräs aubergine, schalottenlök och vitlök i olivoljan i en stor gryta utan att det får färg. Låt timjan och lagerblad fräsa med. Lägg i zucchini och paprika, späd med vinet, tomatjuicen och grönsaksbuljongen.
    2. Låt koka cirka 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och fortsätt koka i 5 minuter så soppan tjocknar något. Smaksätt med basilika, salt och peppar.
    3. Tillaga gärna soppan i förväg så att den får stå och dra och utveckla sina smaker.
    4. Skär baguetten i stavar och rosta dem i stekpannan med lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben