Raw food - Blåbärsbakelser

Serverar: 10-12 portioner

Baka nyttiga blåbärsbakelser med magnesium, vitamin E och C, järn, antioxidanter, kalium, laurinsyra, .. Ja ni hör, denna bakelse är inte bara god utan även innehållsrik. Kakan görs utan ugn.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl mandel
  • 1 dl torkade osvavlade aprikoser
  • 1 dl dadlar utan kärna
  • 1 tsk kokosolja
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Lite vatten
  • Fyllning
  • 5 dl blåbär
  • 4 dl naturella cashewnötter
  • 3-4 msk honung, smaka av, det är en smaksak hur söt man vill ha tårtan
  • Garnering
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Mixa ingredienserna till bottnen, så att du får en jämn deg. Tillsätt eventuellt lite vatten om den blir för torr. Platta ut degen i en springform, täck med bakplåtspapper och pressa ut den så mycket som möjligt. Lyft försiktigt av papperet.
    2. Mixa ingredienserna till fyllningen och fördela den över bottnen. Ställ i frysen ett par timmar.
    3. Bakelserna smakar gott att äta lite halvfrusna, ta fram formen en halvtimme före servering så är det lättare att skära snygga bitar och dekorera med färska blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben