Blåbärsbakelse

Serverar: 4-6 portioner

Så enkelt och så gott. Andra bär går givetvis att använda, men det var kanongott med blåbär.

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 1 paket vaniljvisp
  • Ca 1 dl blåbär
  • Ca 1 dl blåbärssylt
  • Garnering före ugn
  • 1 ägg att pensla smördegen med
  • Lite strösocker att strö över
  • Garnering efter ugn
  • Florsocker att pudra över bakelserna
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Dela dom 2 plattorna i 4 bitar eller i 6 bitar, jag delade en platta i 3 delar och tyckte dom blev alldeles nog stora.
    3. Pensla med ägg och strö över lite socker. Grädda i nedersta delen av ugnen i 10-15 minuter.
    4. Blanda samman sylt med blåbär, vill ni ha mer blåbärsblandning öka ex till 1 ½ dl av vardera. Vispa vaniljvispen hårt.
    5. Efter att smördegen har kallnat skär du dem mitt i tu. Lägg på vaniljvisp, blåbärsblandningen, lägg på locket och pudra med florsocker

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Disen 18 april 2011

    Oj så enkelt, snabbt o smarrigt. Tyvärr så hade jag ingen sylt men tror nog att det var lika gott ändå. Mina plattor var inte så stora så jag delade de i hälften o de blev som på din bild. Full pott och tack för receptet.

    Kaka88 3 september 2012

    Mums! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben