Cheesecake- och blåbärsbakelser med blåbärssås

Serverar: 6 portioner

Lite omständiga att göra, men ack så goda!

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 20 g smält osaltat smör
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 ägg
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 18 blåbär till fyllning
  • Florsocker att pudra över
  • Ostfyllning
  • ¾ dl finkorningt socker
  • 85 g cream cheese
  • Blåbärssås
  • Ca 4 dl blåbär
  • 1 msk créme de cassis (likör)
  • ¾ dl finkorningt socker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader, smörj 6 normalstora hål i en muffinsplåt eller placera 6 dubbla pappersformar på en vanlig bakplåt.
    2. Blanda socker och cream cheese till en jämn ostblandning i en skål.
    3. Gör sedan blåbärssåsen genom att mixa blåbär, likör och socker till en slät och fin blandning i en matberedare. Sila såsen genom en finmaskig sil, så att alla blåbärsfrön försvinner. Låt sedan ostblandningen och blåbärssåsen stå så länge.
    4. Sikta mjöl och bakpulver i en stor skål och rör sedan ned smält smör, apelsinskal och ½ tsk salt. Vispa samman ägg och mjölk i en annan skål, häll sedan blandningen i mjölblandningen och blanda allt väl.
    5. Fördela hälften av smeten i formarna, lägg tre blåbär och 1 tsk ostblandning i varje och fyll på med resten av smeten. Grädda kakorna i 15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan svalna lite på ett galler.
    6. När det är dags att servera bakelserna lägger du upp dem på assietter, ringlar blåbärssås över dem och pudra dem med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben