Vaniljyoghurt- och citronpannacotta med blåbärssås

Serverar: 4 portioner

En frisk pannacotta med citronsmak toppad med blåbärssås

Ingredienser

  • 6 dl vaniljyoghurt
  • 1 citron
  • 2 msk florsocker
  • ½ krm äkta vaniljpulver eller urskrapad vaniljstång
  • 3 gelatinblad, lagda i kallt vatten
  • 225 g blåbär
  • 1 citron
  • 1 dl florsocker
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurt, citronskal, florsocker och vaniljsocker.
    2. Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull över svag värme. Blanda i 1 dl av yoghurten med gelatinet. Häll gelatinblandningen i resten av yoghurten och rör om ordentligt.
    3. Häll upp i 4 glas. Låt stelna i kyl ca 2 timmar.
    4. Mixa blåbär, citronskal och florsocker. Sila och häll ovanpå pannacottan vid servering. Garnera med citronmeliss.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 24 april 2011

    Jättegott och enkelt! Mycket fräsch! Nästa gång kommer jag ha gelantinblad även i såsen så att det inte blir så mycket lös sås på utan mer två lager...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben