Blåbärsbakelse med kardemummavisp

En saftig och god blåbärsbakelse som man gärna tar mer av...

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl brödsirap
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 ½ dl Milko gräddfil
  • Ca 3 dl frysta blåbär
  • Rörsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det mjuka smöret med all sirap. Tillsätt äggen och rör ned i smör- och sirapssmeten.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma separat. Rör ihop de torra och de våta ingredienserna, blanda i gräddfilen.
    3. Häll ut smeten i en form, ca 20x30 cm klädd med bakplåtspapper och strö över de frysta blåbären. Strö sedan över rörsocker. Ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min.
    4. Servera med en blandning av vispad grädde, turkisk yoghurt, kardemumma och rörsocker.
    5. Fördelningen ska vara 3 delar vispgrädde och 1 del Turkisk Yoghurt. Kardemumma och socker efter tycke och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben