Blåbärsbakelse

Serverar: 8 portioner

Mmm ... ljuvliga bakelser som verkligen har allt! Frasig pajbotten, söt mandelmassefyllning och krämig blåbärsmousse.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3/4 dl socker
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 100 g blåbär (färska el. frysta)
  • 2-3 msk svartvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Tumma ut pajdegen i en liten, avlång lång-panna cirka 20x30 cm. Ställ den kallt i 20 minuter. Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut blandningen över pajdegen och grädda i ytterligare 20 minuter.
    2. Låt pajbotten svalna helt. Smält gelatinbladen i lite vat-ten ca 10 minuter. Vispa grädden. Rör ned gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut blåbärsgrädden över pajbotten. Ställ for-men kallt, ca 1 timme, skär sedan upp kakan i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla den snabbt över blåbärsgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben