Mmm ... ljuvliga bakelser som verkligen har allt! Frasig pajbotten, söt mandelmassefyllning och krämig blåbärsmousse.
Ingredienser
Pajdeg
3/4 dl socker
125 g smör
3 dl vetemjöl
300 g mandelmassa
2 ägg
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
100 g blåbär (färska el. frysta)
2-3 msk svartvinbärsgelé
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Tumma ut pajdegen i en liten, avlång lång-panna cirka 20x30 cm. Ställ den kallt i 20 minuter. Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut blandningen över pajdegen och grädda i ytterligare 20 minuter.
- Låt pajbotten svalna helt. Smält gelatinbladen i lite vat-ten ca 10 minuter. Vispa grädden. Rör ned gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut blåbärsgrädden över pajbotten. Ställ for-men kallt, ca 1 timme, skär sedan upp kakan i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla den snabbt över blåbärsgrädden.
Liknande recept
Kommentarer (0)