Raw food-tårta

Serverar: 10 portioner

En nötig tårtbotten som du enkelt "bakar" i kylskåpet. 378 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade fikon
  • Cashewgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl osaltade cashewnötter
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinjuice
  • Garnering
  • ½ liter färska bär tex. hallon, blåbär, jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Botten: Blötlägg hasselnötter och mandel ca 4 timmar. Mixa nötterna, mandel, aprikoser och fikon till en grynig massa i en matberedare. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Tryck ut massan till en jämn kaka i formen. Ställ svalt ca 4 timmar.
    2. Cashewgrädde: Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Lägg fröna med cashewnötterna i en hög bunke. Häll i hälften av apelsinjuicen och mixa med en stavmixer till en tjock massa, häll i resten av juicen och mixa slätt och krämigt.
    3. Bred cashewgrädden på tårtan och dekorera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben