Rawfood saffransgodis

Jättegoda saffransbullar i rawfoodstil :)

Ingredienser

  • 1,75 - 2 dl naturella cashewnötter
  • 20 torkade dadlar
  • ½ g saffran (ett paket) finmalt i mortel
  • Ca 4 små nypor himalayasalt
  • Kokosflingor
  • Använd ekologiska ingredienser helst :) Det smakar bättre
  • Instruktioner

    1. Om dadlarna är torra, blötlägg dessa i ca 1-2 timmar. Om de är lite klibbiga används de som de som de är.
    2. Mortla saffran.
    3. Lägg i dadlar och cashewnötter i en matberedare och mixa ihop. Mixa lång tid så att det verkligen blir till deg.
    4. Lägg degen i en bunke.
    5. Tillsätt saffran och salt.
    6. Arbeta ihop degen med händerna. Efter ett tag börjar degen "olja" sig lite. Då är den klar.
    7. Rulla till små bollar och rulla bollarna i riven kokos/kokosflingor.
    8. Klart! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben