Regnbågskaka

Denna kaka är underbart god det är lite pyssel men det är den värd.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 1/2 dl strösocker
  • 230 g smält smör eller margarin
  • 8 tsk bakpulver
  • 11 1/2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Smaksättning av kakan
  • 2 tsk vaniljsocker/vanillinsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kakao
  • Smörkräm
  • 300 g smör
  • 3 msk kakao
  • 450 g florsocker
  • Lite starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Börja med att vispa ägg och strösocker poröst. Häll sedan i avsvalnat smält smör/margarin och rör om. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och häll sedan ner blandningen i smeten och rör om, tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
    2. Ta en långpanna och klä den med bakplåtspapper och smöra och bröa den.
    3. Nu är det dags att fördela smeten i 3 skålar och smaksätt en del med 2 tsk vaniljsocker, en del med 2 tsk kakao och sista delen med 2 tsk kanel, blanda om varje del så att smaksättningen fördelas i smeten.
    4. Nu skall långpannan få jobba i 3 svängar in i ugnen. Häll 1 av de 3 delarna i långpannan och grädda i 225 grader i ca 7 minuter. Fortsätt nu med de övriga 2 delarna likadant som del 1.
    5. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
    6. Då var det dags att sätta ihop kakan: Börja med chokladbotten, bred smörkräm över och sätt nu kanelbotten på smörkrämen. Bred smörkräm över kanelbotten och sedan så är det dags för vaniljbotten att sättas överst.
    7. Inför serveringen så kan man pudra florsocker över.
    8. Kakan kan frysas.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben