Regnbågskaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Lite pysslig att göra, men ack så god

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk smält margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Smörkräm
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Grön-och röd karamellfärg
  • Glasyr
  • 150 g blockchoklad
  • 3 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta margarinet.Vispa ner mjölken varvat med mjöl blandat med bakpulver.Häll hälften av smeten i en smord och bröad avlång form(1 1/2 l).
    2. Blanda resten av smeten med kakao och vaniljsocker. Och häll smeten i en likadan form. Grädda i ca 30 minuter i 150 grader.
    3. Rör samman glasyren och färga hälften med röd färg och resten med grön.Dela de kalla bottnarna.Bred röd kräm på de ljusa och grön på de mörka bottnarna. Lägg sen ihop kakan med med ljus och mörk botten varvat.
    4. Ställ kallt en stund.
    5. Smält chokladen med grädden i vattenbad. Bred glasyren ovanpå kakan och runt om. Ställ kallt tills den ska serveras. Skär sen i lagoma bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben