Birgittas regnbågskaka

Serverar: 10 portioner

Gammal, "ärvd" variation. Enkel att göra och mycket god.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Smörkräm
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Röd och grön karamellfärg
  • Glasyr
  • 1,5 dl florsocker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet och vaniljsockret. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Blanda försiktigt ihop smeten.
    2. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Låt kallna.
    3. Smörkräm: 100 g rumstempererat smör, florsocker och äggulan röres poröst. Färga halva krämen röd och den andra halvan grön med karamellfärg.
    4. Dela sockerkakan i 3 delar och bred den röda krämen på den ena och den gröna krämen på den andra bottnen. Lägg ihop och dekorera med en glasyr av florsocker och vatten.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben