Birgittas Leckerli

En variant av ett klassiskt bakverk från Schweiz.

Ingredienser

  • 2 3/4 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
  • 1½ dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1½ tsk kanel
  • 1 krm muskot
  • ½ krm malen kryddnejlika
  • 100 g syltat apelsinskal
  • 100 g grovhackad mandel
  • Rivet skal från 1 citron
  • ½ dl kirsch, körsbärslikör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • Glasyr
  • 2½ dl Dansukker Florsocker
  • 3 msk kirsch eller vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda sirap, socker och kryddor i en gryta och koka upp.
    2. Ta grytan från värmen. Tillsätt de syltade apelsinskalen samt mandel och det rivna citronskalet.
    3. Arbeta in kirsch, mjöl och bakpulver. Degen måste arbetas medan den är varm annars blir den för hård.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller tryck ut degen till 20 mm tjocklek på en plåt.
    5. Låt vila några timmar, gärna över natten, i kylskåp.
    6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter i 220°.
    7. Blanda samman glasyren och bred över kakan. Skär kakan i kvadrater/rektanglar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben