Birgittas oxfilé

Serverar: 6 portioner

Smälter i munnen.

Ingredienser

  • 750 g oxfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g pigmentos (paprika)
  • 200 g saltgurka
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • smör
  • vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • ris
  • paprikapulver
  • buljong
  • Instruktioner

    1. Bryn oxfilén i smör och krydda med salt och svartpeppar. Efterstekes i ugn 225 grader i ca 15-20 minuter. Skär sedan upp oxfilén i 1 cm tjocka skivor. 2.Höj ugnsvärmen till 300 grader. 3. Strimla pigmentos och saltgurka. Häll detta över köttet. 4. Blanda gräddfil och vispgrädde som hälls ovanpå köttet. 5. Blanda smör, vitlök salt och peppar. Läggs ovanpå köttet och gratinera i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter. 6. Serevera med pilaffris: lök, ris, paprikapulver stekes. Rör om. 7.Häll på het buljong och koka som ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben