Revben med lönnsirap

Serverar: 6 portioner

Överraska nära och kära med dessa möra revben. De är glaserade med en söt och kryddig marinad baserad på lönnsirap.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 2½ kg tunna revben
  • 8 svartpepparkorn
  • 1½ dl lönnsirap
  • 1 msk farinsocker
  • 3 msk worcestershiresås
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1½ msk senapspulver
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär löken i klyftor. Lägg revbenen i en kastrull och täck med lättsaltat vatten. Koka upp. Skumma sedan av och tillsätt svartpepparkorn och lök. Låt revbenen sjuda 45 minuter på svag värme. Låt dem svalna ordentligt, gärna i vattnet. Dela dem i bitar längs benen.
    2. Gör marinaden. Blanda lönnsirap, farinsocker, worcestershiresås, vitlök, paprikapulver, spiskummin, senap, kanel, salt och peppar i en stor skål. Blanda ordentligt.
    3. Lägg revbenen i skålen i omgångar. Gnid in dem med marinaden så att de täcks helt och hållet. Täck över och marinera minst en timma i kylen, men helst över natten.
    4. Sätt på grillen. När glödbädden är het, lägg revbenen på grillen, långt ifrån glöden. Spara marinaden. Grilla revbenen 15-20 minuter, vänd ofta. Pensla med marinaden då och då under tiden de grillas. Servera genast.
    5. Ge revbenen asiatisk smak genom att byta ut worcestershiresåsen, senapen och kryddorna mot ½ tsk kinesiska fem kryddor och 2 tsk riven ingefära.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben