Revben Tandoori

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • Till förkokning
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • Till tandoorimarinad
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk garam masala (indisk kryddblandning)
  • 1 paket saffra
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 torkade röda chilifrukter
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • Instruktioner

    Dela revbensspjällen i portionsbitar. Skala och hacka en gul lök. Koka upp några liter vatten och smaksätt med lök, lagerblad, vitpepparkorn och salt. Lägg ner spjällen i det kokande vattnet. Låt koka utan lock i 25 minuter eller till dess köttet börjar släppa från benen. Då ska kokningen avbrytas och köttet lyftas upp. Blanda koriander, garam masala, saffran, paprikapulver, riven ingefära, pressad vitlök, krossad röd chilipeppar och salt. Tillsätt limejuice, olja och sist naturell yoghurt. Pensla spjällen med marinaden och låt dem dra i kylskåp ett par timmar. Grilla spjällen över fin glödbädd cirka 3-4 minuter på vardera sidan. De ska bara få fin färg och en grillad yta. Själva köttet är i praktiken redan ätklart efter förkokningen.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben