Ricottabollar

Serverar: 2 portioner

Passar perfekt till pasta eller kött som tillbehör. Inte det nyttigaste kanske men mycket gott

Ingredienser

  • 125 g ricotta
  • 1 st ägg
  • 0.25 dl vetemjöl
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 1.5 msk finhackad persilja
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1-2 dl ströbröd
  • smör eller olivolja
  • finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. 1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.
    2. 2. Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar till en jämn smet i en annan skål.
    3. 3. Forma sexton bollar med händerna och lägg dem på ett fat.
    4. 4. Häll upp ströbrödet på ett annat fat.
    5. 5. Lägg med en sked ner en ricottaboll i äggvitan och lyft med hjälp av två skedar över bollen till fatet med ströbröd. Ös över ströbröd så att ricottabollen täcks runtom. Upprepa proceduren med resten av bollarna.
    6. 6. Stek ricottabollarna i smör eller olivolja i en stekpanna. Skaka pannan försiktigt då och då och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.
    7. 7. Strö över persilja och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben